• Profit every 10 minutes!
    تــوجــه:تموم مطالب علمی و آموزشی که در وبسایت قرار می گیره را روزانه در ایمیل خود رایگان دریافت کنین!
    همین حالا با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ما عضو شوید (امکان لغو عضویت وجود دارد)

    آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمائید

    مدیریت وبسایت دنیای سه بعدیDeas.ir



    کد اخبار



    چرخه گلیکولیز

    نظرات 0


    در چرخه گلیکولیز ، گلیکولیز به پیرووات یا لاکتات تبدیل میشود.
    ابتدا گلوکز توسط آنزیم hexokinase یا glucokinase فسفریله میشود و تبدیل به glucose 6 phosphate میشود. در این مرحله یک مولکول ATP به ADP تبدیل میشه که در حقیقت هگزوکینازی که گفتیم واکنش اول رو کاتالیز میکنه فسفات رو از ATP برمیداره و به گلوکز منتقل میکند و ADP و گلوکز ۶ فسفات تولید میکند که اشاره شد

    در مرحله بعد چرخه گلیکولیز ، گلوکز ۶ فسفات توسط فسفو هگزوایزومراز به شکل Fructose 6 phosphate تبدیل میشود. در مرحله بعد آنزیم فسفو فروکتو کیناز ، فرایند تبدیل فروکتوز ۶ فسفات به Fructose 1 ,6 bisphosphate رو کاتالیز میکند. سپس واکنش بعدی توسط آنزیم Aldolase با تبدیل فروکتوز ۱ و ۶ بیس فسفات به glyceraldehyde 3 phosphate و dihydroxhacetone کاتالیز میشود. گلیسرآلدهید ۳ فسفات و دی هیدروکسی استون در حقیقت دوتا تریوز فسفات هستند که هر دو وارد مرحله بعد یعنی مرحله بهره وری گلیکولیز میشوند.(هر دو توسط ایزومرا به هم تبدیل میشوند)



    آنزیم glyceraldehyde 3 phosphate در اولین واکنش مرحله دوم گلیکولیز تبدیل گلیسرآلدهید ۳ فسفات رو به glyceraldehyde 1 , 3 phosphateکاتالیز میکند. در این واکنش یک NADH تولید میشه. در واکنش بعد گلیکولیز phosphoglycerate kinase Enzyme واکنش تبدیل گلیسرآلدهید ۱ و ۳ فسفات به 3phosphoglycerate رو کاتالیز میکنه و در نتیجه و یک ATP تولید میشه پون این آنزیم فسفات رو به ADP میده و ATP تولید میکنه.

    آنزیم Phosphoglycerate Motase تبدیل ۳فسفوگلیسرات رو به 2phosphoglycerate کاتالیز میکند و سپس آنزیم Enolase ، ۲ فسفو گلیسرات رو به phosphoenolpyruvate تبدیل میکند . فسفوانول پیرووات توسط آنزیم Pyruvate kinase به Pyruvate تبدیل میشود. در این مرحله در حین تولید پیرووات یک ATP تولید میشود.
    *در کل فرایند به ازای یک مولکول گلوکز در مرحله اول ۲ محصول گلیسرآلدهید ۳ فسفات ساخته شد که در مرحله ۲ تول . 4ATP میکند. در ضمک 2NADH هم تولید میشود. هر NADH بعدها در زنجیره انتقال الکترون 2/5ATP تولید میکند پس جمعا به طور کلی 9ATP تولید و 2ATP مصرف میشود و بازدهی آن نهایتا 7ATP. خواهد بود .
    البته اگه شرایط بیهوازی پیش برود پیرووات به لاکتات تبدیل میشود و NADH به NAD+ تبدیل میشود بدون تولیدATP بیشتر و درنتیجه در کل 2ATP خالص تولید شده است. (به ازای یک گلوکز)

    *این مطلب توسط مدیریت وبسایت دنیای علمس آموزشی و سرگرمی خلاصه شده است و کپی برداری با ذکر منبع مجاز است.
    منبع:بیوشیمی هارپر


    کلمات کليدي :
    تعداد بازديد : 876
    print

    Lenovo: Best and Worst Laptop Brands

    نظرات 1


    Lenovo: Best and Worst Laptop Brands

    4 ltp brands 16 lenovo

    Lenovo makes some of the best laptops in the world, but it also has a few clunkers that hold the brand back. The company's ThinkPads remain the best business laptops in the industry, while its premium Yogas are fantastic, bend-back 2-in-1s. However, in 2015, we reviewed a couple of mediocre budget systems, along with the ambitious but fatally flawed LaVie Z, which weighed a wonderfully light 1.8 pounds but had an awful keyboard.


    کلمات کليدي :
    ادامه مطلب ...
    تعداد بازديد : 342
    print

    سرطان چیست؟سرطان چگونه به وجود می آید؟

    نظرات 0


    به رشد غیرعادی و زیاد سلولها سرطان میگویند. عوامل متعددی در بروز سرطان نقش دارند که امروزه بیشترین دلیل سرطان عوامل محیطی هستند با این حال جهش هایی که در DNA فرد رخ میدهد ممکن است باعث تولید عواملی شود که باعث به هم خوردن چرخه سلولی و افزایش تقسیم سلولی و در نتیجه سرطان شود.
    مثلا در نوعی سرطان خون بنام لوسمی میلوئیدی مزمن به اختصار CML جهش در ژن از نوع کروموزومی است که با جابه جا شدن اتفاق می افتد و باعث تولید آنزیم کیناز غیر طبیعی میشود که توسط مکانیسم های عادی نمیتواند کنترل شود و باعث تقسیم بیش از حد سلول میشود.
    گاه جهش ها باعث مهار پروتئینی میشوند که باعث آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلول میشوند.مثلا PKB یا پروتئین کیناز B با فسفریله کردن پروتئین BAD باعث مهار آن میشود و از آپوپتوز جلوگیری میکند. حال اگر این آنزیم همیشه فعال بماند سلول دچار آپوپتوز نمیشود و ازدیاد سلولها در نتیجه عدم آپوپتوزشان باعث سرطان میشود.
    ازدیاد سلولها در بافتهای مختلف باعث انواع و اقسام سرطانها میشوند

    منبع:بیولوژی سلولی و مولکولی + اصول طب داخلی هاریسون


    کلمات کليدي :
    تعداد بازديد : 294
    print

    پشتيباني

    +1 به کل وبسايت

    +1 به اين صفحه